Peter van Beijnum

dirigent_Peter van Beijnum_Over ons_website_edited

Sinds januari 2019 is Peter van Beijnum de dirigent van Vrouwenkoor Confetti.

 

Vanaf zijn jeugd is Peter intensief bezig met muziek. Na zijn studie aan het conservatorium te Utrecht met als hoofdvak dwarsfluit stort hij zich in de muziek te ’s-Hertogenbosch, als dwarsfluitdocent en als aanjager van allerlei projecten, optredens, en concerten.

In het begin van de jaren tachtig maakt hij kennis met het theater door in het Theater aan de Parade voorstellingen af te breken en op te bouwen.
Hij wordt in 1984 gevraagd om een musical te schrijven. Het was een leerzaam proces, waarbij men enthousiast is over de muziek en er komen meer dan 12.000 bezoekers naar de voorstellingen. Vanaf die tijd schrijft Peter regelmatig musicals en andere theaterproducties.
Ook wordt maatwerk geschreven voor opdrachtgevers zoals ziekenhuizen. Met tekstdichter Ruud van de Laar schrijft Peter honderden liedjes en verzorgt spectaculaire theaterproducties. Daarnaast werkt Peter nog steeds met tal van schrijvers en regisseurs.

Van 1987-2001 componeert hij de muziek voor Het Land van Ooit 1987-2001. Vele bekende liedjes zoals “Hallo ik ben Kloontje” en “Ik ben Sap” komen van Peter.

Het componeren en arrangeren is een hoofdzaak van leven geworden en met de samenwerking met pianist /arrangeur Bert van den Brink komen opmerkelijke muziekwerken tot stand. Hij verzorgt diverse arrangementen en composities voor de gemeente ’s Hertogenbosch (Boschjemijne, Dè Never Nooit NIe, Dieze Versa, De Tommies, Bevrijdingskind, Vogelvrij) en dirigeert sinds 2006 het jaarlijkse optreden van Bambergers 55+ carnaval in de grote zaal van het Theater aan de Parade waar hij ook de arrangementen voor schrijft.

In 2016 dirigeert hij vier voorstellingen van ‘de versiertour” van popkoor Novelty en componeert en dirigeert de musical ‘Casino’ en Femmeliemjoesikul: Dè Spoort Nie in 2017.

Hij is dirigent van:

Gemengd koor Chant’Oers uit Oerle (Veldhoven) sinds 2015

Popkoor D’Accord te Breda sinds 2017

En sinds 2019 Vrouwenkoor Confetti in Stiphout (Helmond)

 

Peter is onderscheiden met de Réverènce in de orde van de Kiet, vanwege de verdiensten voor Oeteldonk en het Theater aan de Parade.