Peter van Beijnum

Op 7 januari 2019 heeft Peter van Beijnum het dirigeerstokje voorlopig overgenomen van onze dirigent Marjan Vree.
Vanaf zijn jeugd is Peter intensief bezig met muziek. Uiteindelijk resulteerde dat in een studie aan het conservatorium te Utrecht met als hoofdvak dwarsfluit. Na zijn studie stortte hij zich in de muziek te ’s-Hertogenbosch, als dwarsfluitdocent en als aanjager van allerlei projecten, optredens, en concerten.

In het begin van de jaren tachtig maakte hij kennis met het theater door in het Theater aan de Parade voorstellingen af te breken en op te bouwen.
Hij werd in 1984 gevraagd om een musical te schrijven en met bibberende handen begon hij eraan. Het was een leerzaam proces, waarbij men enthousiast was over de muziek en er kwamen meer dan 12.000 bezoekers naar de voorstellingen.

Vanaf die tijd schreef Peter regelmatig musicals en andere theaterproducties.
Ook werd maatwerk geschreven voor opdrachtgevers zoals ziekenhuizen. Met tekstdichter Ruud van de Laar schreef Peter honderden liedjes en verzorgde spectaculaire theaterproducties. Daarnaast werkte Peter met tal van schrijvers en regisseurs en dat doet hij nog steeds. 14 Jaar lang werd de muziek voor Het Land van Ooit gecomponeerd 1987-2001. Vele bekende liedjes zoals “Hallo ik ben Kloontje” en “Ik ben Sap” komen van Peter.
Peter is onderscheiden met de Réverènce in de orde van de Kiet, vanwege de verdiensten voor Oeteldonk en het Theater aan de Parade.
Het componeren en arrangeren is een hoofdzaak van leven geworden en met de samenwerking met pianist /arrangeur Bert van den Brink kwamen opmerkelijke muziekwerken tot stand.
Musicals voor ‘s-Hertogenbosch: Boschjemijne, Dè Never Nooit NIe, Dieze Versa, De Tommies, Bevrijdingskind, Vogelvrij. En een “Eigen” musical: VipS samen met Ruud van de Laar. Opera: JHEROnimus.

Marjan Vree

Marjan Vree-Quist

Marjan Vree-Quist is op jonge leeftijd begonnen met pianolessen. Op haar 15e werd ze lid van een koor en daar leerde ze de liefde voor de zangkunst kennen. Ze heeft jarenlang zanglessen gevolgd bij diverse docenten, waaronder Maria Acda en Tony Claassen en volgde in Amsterdam een aantal masterclasses van Peter Elkus. Ze behaalde in 1997 het diploma koordirectie.
Van 2000 tot 2005 volgde ze een opleiding bij Borg Diem Groeneveld en ademtherapeut Franz Peter Menge en hiervan behaalde ze het diploma Adem en Stemtherapeut. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd over het gebruik van de eigen, helende stem.

Sinds 1994 heeft zij een zelfstandige zangpraktijk onder de naam “Goedgestemd”.

Van 1994 tot heden is zij dirigent van Oecumenisch Koor Cantimond.

Van 1997 tot heden is zij dirigent van Vrouwenkoor Confetti.

Vanaf 2008 is zij vocal coach bij zowel klassieke koren als popkoren.

Van 2010 tot 2013 was zij werkzaam als docent zangmethodiek bij het Conservatorium van de Fontys Hogeschool te Tilburg.

Vanaf juni 2016  is zij dirigent van het Houts Gemengd Koor.

Daarnaast treedt zij al jarenlang op als soliste, zowel bij kooruitvoeringen als bij huwelijken en uitvaarten. Uit reacties blijkt dat zij met haar stem weet te ontroeren.

 

Concertagenda

Vrijdag 20-12-2019

Xmas Sing Along Stiphout
Locatie: Oude Toren in Stiphout

Zaterdagavond 21 december 2019

Kerstconcert
Locatie: Sint Trudokerk Stiphout-Helmond
Aanvang: 19.00 uur
Toegang gratis (vrijwillige bijdrage is welkom)